Tuesday, October 11, 2011

büyülü gün, dün...

Dün her şey sabah 6.30'da kalkıp işe gitmemle başladı. Sonra işteyken, aslında gece nöbetçisi olduğumu öğrenmemle devam etti. Gün ortasında çıktım işten..Sonra yağmur...Bi şekilde Beşiktaş. Güzel bir kahve, iki-üç günlük orman tatlısı ile.. Sonra Eser'i aramak için telefonu aldım elime ama Eser'in adı varmış telefonumda sadece, numarasını kaydetmeyi unutmuşum....Oops!... Hala yağmur bu arada.. Sonra, eve gitmeye karar vermişken Beşiktaş ışıklarda çat diye Eser çıktı karşıma!.. Ne güzel oldu. Evren benim için çalışıyo gibi.. Önce Beşiktaş'ta, sonra benim evde muhabbet, çay, kahve, arayı kapamaca, falan fistak.. Yağmur hala devam ama... Sonra, Eser gitti. Meltem çalışmaya başladı.. Müziksiz olur mu? radyobabylon is always on! mabbas diye bi dj program yapıyo ve diyo ki "yalnızlar için elektronik müzik saatleri, bu gece sonbaharın gelişini kutluyoruz" ben bu lafa bayılıyorum ve o an twitter elimin altında ve yazıyorum oraya.. Yağmur da hala dışarda pısır pısır tabi... Sonra ben; yine sayılar, harfler, cümleler içinde kaybolmuşken mabbas diyo ki "çalıcaam bu şarkı meltembugazzi için." Yağmur ve ben şok!! Hiç beklemezken biri bana şarkı armağan etti... Aman yarabbim ne ulvi bi hismiş sevinçlere hazırlıksız yakalanmak! Geceye yeniden başladım tabi.. Çok teşekkür ettim mabbas'a, yağmura ve evrene beni gün içinde ikinci kere çok özel hissettirdiği için! Sonra kimi görsem paylaştım bunu onla. Paylaştıkça daha da artsın diye... Sonra Samcik...SF için uçağa binmek üzereydi.. Orası (Atlanta) da yağmurluymuş. Tüm dünyada aynı anda yağmur yağsa, herkes radyo dinlese, biririne şarkılar gönderse diye diye.. hayal ve gerçeği karıştırıp uyumuşum..Rüyamda boydan boya başak tarlaları gördüm...Sapsarı, mis gibi.. Her şey çok güzel.. Ananemin mezarı da o başak tarlasının içinde.. Kormam, ürkmem ben böyle şeylerden zaten de dedemin mezarı da onun yanında...! Dedem ne zaman öldü ki?!? Ömrüne ömür kattım zahir.
Sonra, google, rüya yorumları, b harfi, başak.
"Rüyada basak görmek, hayra isaret eder. Rüyada bir tarlada bugday veya arpa basagi görmek, hayirli bir evlada sahip olacaginiza isarettir."
Hobbalaaaa..! Daha yeni alıştım yalnızlığıma.. Evren de yeni yeni kabullenirken bunu.. Nerden çıktı bu çoluk çombalak?
yoksa???
yo, yo, olamaz!

Yağmur artık yok, çünkü bügünden yazıyorum, ama dün hep vardı ve çok güzeldi. Tüm istanbul uzuuun bi banyo yaptı sanki, tırnaklarını kesti, yarına hazır. İstanbul okula başlıyor bugün.
Bakalım büyüyünce nolucak?

Öperim seni blog,
Gelip-geçen, ara ara yanan kafama dermansın, iyi ki varsın!